Droppa Szilvia

droppa szilvia pszichologus c h

Droppa Szilvia vagyok, klinikai szakpszichológus, kiképző gyermekpszichoterapeuta, pszichoanalitikus.

1999-ben végeztem a Bécsi Egyetem pszichológia szakán. A klinikai szakpszichológusi szakvizsgát 2004-ben tettem le, majd 2010-ben pszichoterapeuta képesítést szereztem. 2016 óta kiképző gyermekpszichoterapeuta vagyok. Korábban az Újpesti, majd a Budavári Nevelési Tanácsadóban dolgoztam, ahol 3-20 éves korú, különböző pszichés problémákkal küszködő gyerekekkel és családjaikkal foglalkoztam, valamint óvoda- és iskolapszichológusi feladatokat láttam el. Emellett egy angol nyelvű, nemzetközi óvoda óvodapszichológusaként tevékenykedtem. A legkisebbek, vagyis csecsemők és családjaik megsegítésére a baba-mama konzultáció módszerét alkalmazom.

2005-óta foglalkozom felnőttekkel magánrendelés keretében. Legyen szó gyerekekről vagy felnőttekről, elméleti hátteremet a pszichoanalitikus szemlélet határozza meg: a feltáró terápiákban a tünetek, panaszok mögött meghúzódó okokat, összefüggéseket keressük a közös munkában.

Terapeutaként leggyakrabban olyan felnőttekkel foglalkozom, akik szorongással, önértékelési zavarokkal, veszteséggel, depresszióval, kapcsolati (családi-, párkapcsolati-, munkahelyi-) problémákkal küszködnek, vagy személyiségzavaruk van. A terápiás folyamat célja lehet az önismeret mélyülése, a személyiségfejlődés is.

A terápiás munkában alapfeltételnek tekintem a bensőséges, bizalmi légkört. Úgy gondolom, hogy csak ebben a légkörben tud egy ember a legbensőbb félelmeiről, szorongásairól, önmagához és a többi emberhez fűződő viszonyáról beszélni.

Pszichoterápiát, konzultációt német nyelven is vállalok.

Telefon: +36 30/266-6283
E-mail: szdroppa@gmail.com